Nuorisovaihto

Rotaryen nuorisovaihtotoiminta

Nuorisovaihto kuuluu keskeisesti Rotary-toimintaan. Klubit ovat 1970-luvulta lähtien tarjonneet jo yli 130000 nuorelle mahdollisuuden tutustua vieraaseen kansaan ja kulttuuriin. Suomeen saapuu ja täältä lähtee vuosittain yhteensä noin 600 nuorta lähettilästä.
Lapua Kiviristin Rotaryklubi on nuoresta iästään huolimatta kunnostautunut rajoja ylittävässä vaihtotoiminnassa.Klubimme vajaan kolmenkymmenenkolmen toimintavuoden aikana 20 ulkomaalaista on toivotettu tervetulleeksi Lapualle sekä saman verran lapualaisia on lähetetty maailmalle.

 

Klubimme vaihto-oppilas toiminnasta

Jos nuori olet kiinnostunut hakemaan vuosivaihtoon,tulee sinun kirjoittaa Lapuan Kiviristin rotaryklubille vapaamuotoinen, noin yhden A4:n mittainen kirje, vapaamuotoisesti kerrot hieman itsestäsi ja taustastasi. Tämän kirjeen voit toimittaa klubin presidentille 15.10. mennessä osoitteeseen Martti Hippolin, Rantakatu 1, 62100 Lapua. Kirjeen saamisen jälkeen klubi / klubin hallitus kutsuu vaihdosta kiinnostuneet nuoret haastatteluun, jonka perusteella hallitus tekee valinnan lähetettävästä nuoresta. Klubilla on mahdollisuus enimmillään vain yhden nuoren lähettämiseen vuosivaihtoon. Valinnan jälkeen täytetään ns. sitoumuskaavake, minkä yhteydessä nuorelta kysytään kolme eri vaihtoehtoa kohdemaaksi. Tämä kaavake toimitetaan piirin nuorisovaihdon puheenjohtajalle marraskuun loppuun mennessä. Vasta tämän jälkeen täytetään varsinainen hakulomake, joka toimitetaan klubin nuorisovaihtoasiamiehelle siten, että hän ehtii toimittaa kaavakkeet ja kuitit maksetuista järjestelymaksuista piirin puheenjohtajalle joulukuun loppuun mennessä. Seuraava, vuodenvaihteen jälkeen tapahtuva askel on se, että piirin puheenjohtaja toimittaa kaavakkeet valtakunnan taholle, jossa koordinoidaan koko Suomen osalta nuorisovaihdon tilanne ja sijoitetaan nuori yhteen hakemaansa kohdemaahan. He ovat yhteydessä nuoreen tarkemmin asioiden etenemisestä. Keväällä ja kesällä on muutamia pakollisia koulutuksia ja tapaamisia ja lähtö vaihtoon sitten loppukesästä / alkusyksystä. Lisätietoja nuorisovaihdosta saa osoitteesta.
Suomen Rotary Nuorisovaihto

e4

 

Klubimme nuorisoasiamiehenä toimii Martti Hippolin.

Ota yhteyttä.